Ημερίδα με θέμα τη Βιολογική Κτηνοτροφία και τα προϊόντα της στη Θεσσαλονίκη

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ημερίδα με θέμα τη Βιολογική Κτηνοτροφία και τα προϊόντα της στη Θεσσαλονίκη

 

 

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εισηγητές θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, θα αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η βιολογική κτηνοτροφία και τα προϊόντα της και θα παρουσιάσουν τα εμπόδια και την εξέλιξη του κλάδου, καθώς και την τάση των καταναλωτών.

Οι ομιλητές που πλαισιώνουν το πάνελ, προέρχονται τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον ακαδημαϊκό χώρο και είναι ο κ. Μιχάλης Σαράντης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Όλυμπος ΑΕ, ο κ. Γιάννης Δραγατσίκης, Αντιπρόεδρος ΘΕΣ ΓΑΛΑ ΠΙΕΣ, αγελαδοτρόφος, ο Dr. Ευάγγελος Βέργος, Τμήμα Έρευνας και Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, ο κ. Χαράλαμπος Σαράφης του οργανισμού πιστοποίησης ΔΗΩ, ο κ. Αναστάσιος Μιχαηλίδης, Λέκτορας του ΑΠΘ και η κα Stela Cazaku, Βοηθός Εργαστηριακής Διδασκαλίας στο Κολέγιο Περρωτής.
Το περιεχόμενο των ομιλιών αφορά τόσο αυτούς που ασχολούνται με τη βιολογική κτηνοτροφία και τα προϊόντα της, όσο και εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν κάποια συναφή δραστηριότητα.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται επιστροφή του πληθυσμού στην ύπαιθρο και έντονη επιθυμία για ενασχόληση τόσο με τη γεωργία, όσο και με την κτηνοτροφία. Η ύπαιθρος προβάλλεται ως ένα εναλλακτικό μοντέλο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και η ενασχόληση με τη βιολογική κτηνοτροφία και τα προϊόντα της αποτελούν μια τέτοια επιλογή.
Παρόλα αυτά, για να μπορέσει να ευδοκιμήσει η όποια δραστηριότητα θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση και ενημέρωση. Η συγκεκριμένη εκδήλωση επιδιώκει να μεταφέρει πολύτιμες εμπειρίες και να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.
Εφόσον συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στο Έντυπο Συμμετοχής που ακολουθεί, παρακαλούμε να το αποστείλετε είτε με fax στο 2310 541491, είτε στο e-mail: [email protected]
Το Πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: PROGRAMMA HMERIDAS.pdf
16 Φεβρουαρίου 2012 – πηγη:www.biocluster.gr

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο