Ας ενημερωθούμε για το θέμα της κομποστοποίησης!

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ας ενημερωθούμε για το θέμα της κομποστοποίησης!

Στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας, στο νησί της Σαμοθράκης, την Παρασκευή, 2 Ιούνη 2017 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση εργαστήρι για το θέμα της κομποστοποίησης και ενημέρωση για τη φιλοσοφία καλλιέργειας Permaculture. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30.

Ο σύλλογος «Βιώσιμη Σαμοθράκη» σας προσκαλεί να συζητήσουμε θέματα κομποστοποίησης και καλλιέργειας μέσα από το πρίσμα της φιλοσοφίας Permaculture (μέθοδος καλλιέργειας), καθώς και να ενημερωθούμε από πετυχημένα εγχειρήματα και πρακτικές στην εκδήλωση εργαστήρι την Παρασκευή 2 Ιούνη στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Χώρας. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και εργαστήρι κατασκευής ατομικού/συνοικιακού κομποστοποιητή από την ομάδα RE:THINK. Η ομάδα RE:THINK εδώ και 3 χρόνια υλοποιεί πρόγραμμα συνοικιακής κομποστοποίησης σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και προχωρούν αισίως στην τοποθέτηση συνολικά 60 κομποστοποιητικών κάδων!

Η κομποστοποίηση είναι μια διαδικασία μετατροπής των οργανικών υπολειμμάτων σε λίπασμα. Μας βοηθάει να μειώσουμε σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών και παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα τελικό προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για τον κήπο μας.

Η ιδέα της κομποστοποίησης είναι μια παλιά πρακτική στη χώρα μας καθώς είναι κομμάτι του αγροτικού μας πολιτισμού. Η ιδέα της συνοικιακής κομποστοποίησης είναι μια καινοτομία που επηρεάζεται από στοιχεία του αγροτικού μας πολιτισμού,  (αυτοδιαχείριση, συλλογικότητα) αλλά προσπαθεί να μετατρέψει την αυτοδιαχείριση των οργανικών μας υπολειμμάτων σε μια αστική πλέον συνήθεια και κατάσταση, μέσα από συλλογικές πρακτικές.

Πώς μετατρέπονται τα οργανικά απορρίμματα σε κοσμπόστ; Ποια είναι τα κατάλληλα οργανικά υλικά που μπορώ να χρησιμοποιήσω και πώς τοποθετούνται σωστά στον κάδο κομποστοποίησης; Πότε καταλαβαίνω ότι το κομπόστ είναι έτοιμο; Μπορώ να κομποστοποιήσω ατομικά ή στη γειτονιά μου; Τι είναι η συνοικιακή κομποστοποίηση και πώς πραγματοποιείται σε άλλες γειτονιές στην Ελλάδα; Η ομάδα RE: THINK θα ταξιδέψει από την Καλαμάτα στη Σαμοθράκη για να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για τη κομποστοποίηση. Μοιραστείτε τις ερωτήσεις σας και μη μένετε με την απορία, σας περιμένουμε για να συζητήσουμε μαζί!

Περαιτέρω πληροφορίες στο τηλ 6973468897 (Μασκαλίδης Γιώργος) ή στο e mail sustainablesamothraki@gmail.com. Website www.sustainablesamothraki.net/el

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ας ενημερωθούμε για το θέμα της κομποστοποίησης!

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο