Η Σαμοθράκη στην καρδιά των Βρυξελλών

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Η Σαμοθράκη στην καρδιά των Βρυξελλών

Στη Σαμοθράκη ήταν φέτος αφιερωμένη η ετήσια εκδήλωση-συναυλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης “12 ώρες για την Ελλάδα” η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο το βράδυ, 11 Νοεμβρίου 2017, σε κεντρικό θέατρο των Βρυξελλών.

Η οργάνωση “12 ώρες για την Ελλάδα” ιδρύθηκε το 2012 στις Βρυξέλλες για να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας κατα τη διάρκεια τη κρίσης και να προσφέρει οικονομική στήριξη σε συλλόγους που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της καταπολέμησης της φτώχειας. Ψυχή της οργάνωσης είναι ο Βέλγος φιλέλληνας, κ. Jimmy Jammar, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος έχει επισκεφτεί στο παρελθόν τη Σαμοθράκη για να προσφέρει πετρέλαιο στα σχολεία του νησιού. Φέτος αποφάσισε να αφιερώσει την κεντρική εκδήλωση της οργάνωσης στη Σαμοθράκη για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας στις πολύπλευρες και σημαντικές ανάγκες που δημιούργησε η καταστροφική βροχόπτωση του Σεπτέμβρη και να στηρίξει με δωρεές τους κατοίκους του νησιού που χτυπήθηκαν περισσότερο.

Στην συναυλία του Σαββάτου συμμετείχε το εξαιρετικό μουσικό σχήμα ΤΑΚΙΜ μαζί με τους Παντελή Θαλασσινό και Σοφία Παπάζογλου ενώ ανάμεσα στο πολυπληθές και διεθνές κοινό υπήρχαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής πρεσβείας, εκπρόσωποι ελληνικών οργανώσεων στις Βρυξέλλες και δημοσιογράφοι.

Εκ μέρους του Δήμου Σαμοθράκης την εκδήλωση χαιρέτησε, ο κ. Σάββας Παρσέλιας, σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και περήφανος για την καταγωγή του από τη Σαμοθράκη. Ο κ. Παρσέλιας αφού έκανε μια σύντομη περιγραφή της κατάστασης και των αναγκών τόνισε ότι η κλίμακα της καταστροφής μεγεθύνεται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας:η Σαμοθράκη δεν είναι από τα πλούσια νησιά της χώρας. Η πρόσβαση από το κέντρο της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη, η τουριστική περίοδος και ο αριθμός των τουριστών δεν αντιστοιχούν δυστυχώς στην ομορφιά του νησιού και των ανθρώπων της. Εδώ οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες χρειάζεται να επενδύσουν πολύ χρόνο και κόπο για να χτίσουν τις περιουσίες τους κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Το ίδιο ισχύει και για τις δημόσιες υποδομές. Καταστράφηκαν περιουσίες και υποδομές σε μία νύκτα και θα χρειαστεί σημαντική βοήθεια για να ξαναχτίσουν. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξετε τους Σαμοθρακίτες θα ήταν να επισκεφτείτε το νησί και να τους γνωρίσετε από κοντά.

Τέλος, ο κ. Παρσέλιας μετέφερε την ευγνωμοσύνη του Δημάρχου Σαμοθράκης κ. Αθανάσιου Βίτσα στο κοινό, τους καλλιτέχνες και τον κ. Jammar για την στήριξη στο νησί του: “Με βαθιά συγκίνηση διαπιστώνω ότι η Σαμοθράκη καταφέρνει να αγγίξει ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το νησί μας, η ιστορία του, αλλά πάνω απ’όλα οι άνθρωποί του, αξίζουν την αλληλεγγύη σας και ανυπομονούν να σας την ανταποδώσουν σύντομα με την θερμή φιλοξενία τους”.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Η Σαμοθράκη στην καρδιά των Βρυξελλών

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο