Η ιστορία του Δημαρχείου

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Η ιστορία του Δημαρχείου

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Η ιστορία του ΔημαρχείουΗ Κοινότητα Σαμοθράκης στεγάζεται στον  παρόν χώρο στέγασης της από την ίδρυση της.

Το Κοινοτικό Κατάστημα αρχικά στεγαζόταν σε οίκημα  ιδιοκτησίας A.Τερζή στο παρόν χώρο,  το οποίο αγοράστηκε από την Κοινότητα Σαμοθράκης επί προεδρίας Μιχαήλ Γ. Χανού το 1954 έναντι 45.000 δρχ.

Το 1956 πραγματοποιήθηκε αγορά παρακείμενου  οικοπέδου έναντι 2.300 δρχ και εμβαδού 54τμ ιδιοκτησίας  αδελφών Παπαγιαννόπολου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για επέκταση του Δημοτικού Καταστήματος.

 

Κατά την ίδια περίοδο στο ισόγειο του Κοινοτικού Καταστήματος λειτουργούσε Λέσχη Νεότητας η οποία διέθετε πινκ-πονκ ενώ πραγματοποιούνταν επίσης κινηματογραφικές προβολές στον προαύλιο χώρο του καταστήματος.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Η ιστορία του ΔημαρχείουΠίσω από το κοινοτικό κατάστημα λειτουργούσαν ΛΟΥΤΡΑ τα οποία και ανεγέρθηκαν με χορηγία του Α. Τερζή  ενώ ακριβώς μπροστά και δίπλα στην Βρύση ‘’Κεσμές’’ λειτουργούσε Ιχθυαγορά

 

Το παλαιό  κτίριο κατεδαφίστηκε το 1981 για να ανεγερθεί το νέο Δημοτικό Κατάστημα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από Ειδικό Πρόγραμμα Σαμοθράκης ως Κοινωνικό Κέντρο μαζί με άλλα τρία έργα (την πλατεία Καμαριώτισσας, το Υδροθεραπευτήριο στα Θέρμα και το Οργανωμένο Κάμπινγκ Βαράδες)

 

Το 1986 η Κοινότητα Σαμοθράκης μετονομάστηκε Δήμος Σαμοθράκης διατηρώντας τα ίδια διοικητικά χαρακτηριστικά

 

Το 1999 το Δημαρχείο ανακαινίσθηκε ενώ πραγματοποιήθηκε και επέκταση, αποκτώντας την σημερινή του μορφή επί Δημαρχίας Γεωργίου Μ. Χανού.

 

Τόσο με την διοικητική μεταρρύθμιση του Καποδίστρια όσο και αυτή του Καλλικράτη, το 2011, ο Δήμος Σαμοθράκης διατήρησε την διοικητική του αυτονομία και ονομασία διατηρώντας τα ίδια διοικητικά χαρακτηριστικά

 

Σήμερα η αύξηση των υπηρεσιών που προστέθηκαν στον Δήμο με τον ‘’Καλλικράτη’’ καθιστούν  άκρως επιτακτική την ανάγκη για μετεγκατάσταση του Δημαρχείου

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο